Η γνωστή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μετά την περιοδεία της στην Κύπρο, ξεκινάει το πρόγραμμα παρουσιάσεων της στην Ελλάδα. Θα βρεθεί στην Κομοτηνή, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, καλεσμένη των Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής.
Η παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Η Ανατολή» θα πραγματοποιηθεί στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων στις 20:30. Τη συγγραφέα θα καλωσορίσει η διευθύντρια ειδήσεων του R Channel, Βάσω Θεολόγη ενώ η ίδια θα διαβάσει αποσπάσματα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τις θέσει η επ. αρχισυντάκτρια του "ΧΡΟΝΟΣ" Media Group, Μελαχροινή Μαρτίδου.
Η ομιλία της συγγραφέως θα γίνει στα ελληνικά και στην εκδήλωση της Κομοτηνής θα παραβρεθεί και ο ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Διόπτρα» Κώστας Παπαδόπουλος.
«Η Ανατολή» κυκλοφόρησε παράλληλα σε Ελλάδα και Κύπρο στις 22 Οκτωβρίου και η ιστορία του βιβλίου εξελίσσεται στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο. Στη 2η μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του, το βιβλίο ανέβηκε στην 1η θέση στη λίστα των best sellers στους Times και αναμένεται πως θα αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό όπως «Το Νησί» και «Το Νήμα».
Τα βιβλία της Βικτόρια Χίσλοπ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ το μυθιστόρημα «Το Νησί» που αποτέλεσε το σενάριο για μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, έχει συμπεριληφθεί μέσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στην Κύπρο πριν και μετά την τουρκική εισβολή. Ήρωες του βιβλίου είναι οι οικογένειες Γεωργίου και Οζκάν, που επέλεξαν να ζήσουν στην Αμμόχωστο του 1972 για να αποφύγουν τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώνονταν σε άλλα μέρη του νησιού. Πίσω όμως από την επιφανειακή ευμάρεια και την πολυτέλεια στο πολυτελές μεσογειακό θέρετρο η ένταση ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους δεν θα μπορέσει να κρυφτεί και η τουρκική εισβολή θα ανατρέψει τα πάντα. Το όνειρο θα μετατραπεί σε εφιάλτης, οι πρόσφυγες θα φτάσουν τους 40.000 και την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου θα στοιχειώσουν οι δυο οικογένειες που θα μείνουν πίσω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις