Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολού ταξίδεψε στο Ναύπλιο, το Τολό και την Επίδαυρο στις 27 - 28 - 29 - 30 Ιουνίου. Στα πλαίσια του ταξιδιού τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη χορευτική παράδοση με στιγμές ξεγνοιασιάς.

Φτάνοντας στο τουριστικό χωριό, Τολό, και μετά την πρώτη γνωριμία με αυτό, τα μέλη του συλλόγου διασκέδασαν στα τοπικά μαγαζιά που είναι χτισμένα στις ακτές κατά μήκος της παραλίας του Αργολικού κόλπου. Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν το Ασκληπιείο της Επιδαύρου όπου βρίσκεται το αρχαίο θέατρο και το μουσείο, ξεναγήθηκαν στον αρχαίο χώρο και γνώρισαν τον αρχαιοελληνικό τρόπο σκέψης και τον οικουμενικό πολιτισμό που αυτός πρεσβεύει. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το επιβλητικό φρούριο του Παλαμηδίου, να μάθουν την ιστορία του και να θαυμάσουν τη μαγευτική θέα στο Μπούρτζι. Έπειτα περιηγήθηκαν στη γραφική πόλη του Ναυπλίου, έμαθαν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην ίδρυση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα , δοκίμασαν τοπικά εδέσματα και βίωσαν την τοπική φιλοξενία.

Στις 29 Ιουνίου δόθηκε μία χορευτική παράσταση στο παραθαλάσσιο Τολό, όπου οι κάτοικοί του είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θρακιώτικους χορούς και τη θρακιώτικη παράδοση. Με τη λήξη της παράστασης παρατέθηκε γεύμα στους χορευτές του συλλόγου σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής, επισφραγίζοντας έτσι με τον πιο όμορφο τρόπο τη συνεργασία των δύο συλλόγων. Τελευταία στάση για τα μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής αποτέλεσαν οι «πολύχρυσες» Μυκήνες, όπου τα μέλη του ενθουσιάστηκαν με τα αρχαιολογικά ευρήματα και με το μουσείο της περιοχής. Με επιστέγασμα όσα αποκόμισαν τα μέλη του σε αυτήν την εκδρομή και έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους και δίνει την υπόσχεση για νέες χορευτικές συνεργασίες!



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ:



VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ:



Ευχαριστούμε για το υλικό τους:
Αποστόλη Ζδρίμη
Βέτα Σταύρογλου
Τούλα Καρδίμη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις