Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών και εφηβικών χορευτικών συγκροτημάτων που διοργάνωσε στις 18 και 19 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 24 χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:


Οι εκδηλώσεις και τις δυο μέρες (18-19 Ιουλίου) ξεκίνησαν στις 18:30 το απόγευμα, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι κυρίες του Αβάτου εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε κατά τη διάρκεια του διημέρου οι φιλοξενούμενοι να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα και όλοι να απολαύσουν μία άψογη φιλοξενία.

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, με ένα από τα 7 παιδικά τμήματα των 20 ατόμων, παρουσίασε χορούς από τη Δυτική Θράκη: συρτό συγκαθιστό, ξέσυρτο, ζωναράδικο, δεντρίτσι και μαντηλάτο. Τους νεαρούς χορευτές μας συνόδευσαν στο Άβατο ο χοροδιδάσκαλος του τμήματος Κωστάκης Γεώργιος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, οι χοροδιδάσκαλοι των υπόλοιπων παιδικών τμημάτων, γονείς και φίλοι των παιδιών. Το φεστιβάλ άρχισε με την παρέλαση όλων των συλλόγων και την παρουσίαση των λαβάρων τους, ενώ ακολούθησαν οι χορευτικές εκδηλώσεις. Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς χορευτές που ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να παραμείνουν γερά δεμένοι στο άρμα της παράδοσης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:


Ευχαριστούμε για το υλικό τους:
Φώτη Ντομπρίδη
Χριστίνα Αυγερίδου

Δήλωση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις