Με απόλυτη επιτυχία συμμετείχε στην αποστολή του Δήμου Κομοτηνής στο Yuznhy, στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, στις 21-24 Αυγούστου το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος που αφορά τον πολιτισμό και την παράδοση των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Στο φεστιβάλ που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συνέπεσε με τον εορτασμό της ημέρας ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Θρακών εκπροσωπώντας στο χορευτικό μέρος το Δήμο Κομοτηνής και την Ελλάδα παρουσίασε με την 20μελή χορευτική του ομάδα ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας με χορούς και τραγούδια της Θράκης και της Μακεδονίας κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την άριστη παρουσία του.

Παράλληλα λειτουργούσαν περίπτερα όπου προβλήθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις, φορεσιές καθώς και έντυπο υλικό για τη διαφήμιση των τόπων καταγωγής μας με σκοπό να αναδείξουμε την κουλτούρα της περιοχής μας.

Η φιλοξενία και η οργάνωση των διοργανωτών ήταν άψογη ενώ μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το ελληνικό στοιχείο που έχει ιδιαίτερη αξία και θέση στην περιοχή της Οδησσού. Στα πλαίσια της ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού όπου στεγάζεται και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

Συμπερασματικά η αποστολή του Δήμου Κομοτηνής στο σύνολό της, με την συμμετοχή και του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

Φωτογραφίες από την εκδρομή




Φωτογραφίες από την παράσταση





Βίντεο από την παράσταση



Βίντεο από την πρόβα




Ευχαριστούμε για το υλικό τους:

Δώρα Καραγκιοζάκη
Θεανώ Πασχάλη
Ισιδώρα Ρουκούδη
Κώστα Καϊντατζή
Νεκταρία Μανανά
Olga Skulska
Σοφία-Χριστίνα Καραγκιοζάκη
Τάκη Ζυμταρούδη
Τόλη Ζδρίμη
Φώτης Ντομπρίδης
Χριστίνα Αυγερίδου
Χρύσα Στοϊκίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις