Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μποντρούμ Βαρώς» της Λέσχης Κομοτηναίων η παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Περβανά, «Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο».
Στη βιβλιοπαρουσίαση, που έγινε με την πρωτοβουλία των  βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδη και με χορηγό την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», συμμετείχε ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής και ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών «Ο Μέγας Βασίλειος». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος Κομοτηναίων καθώς και τοπικοί άρχοντες και φορείς του τόπου, που γέμισαν την αίθουσα.

«Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εξιστορεί τη ζωή μιας γυναίκας που ξεριζώνεται από το σπίτι της στη Σμύρνη το 1922 και φτάνει σε ένα χωριό της Ροδόπης μόνη της με το ασαράντιστο μωρό της. Εκεί ξεκινά εκ νέου τη ζωή της όμως έπονται τα σκληρά χρόνια της βουλγαρικής κατοχής και ο ελληνικός εμφύλιος.

Το βιβλίο παρουσίασε η φιλόλογος Τζένη Βαφειάδου και οι συγγραφείς, Φωτεινή Ναούμ και Άση Κιούρα. Αποσπάσματα διαβάστηκαν από τον εκπαιδευτικό, Βασίλη Φαρασόπουλο, και τους φιλολόγους, Τούλα Καρδίμη και Γιώργο Κωστάκη.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση


Ευχαριστούμε για το υλικό τους:
Γεωργία Καραγεωργίου
Κωνσταντίνα Κωστάκη
Εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης
(http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=177445)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις