O Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής πραγματοποίησε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή του. Φετινός προορισμός ήταν η Πιερία και η όμορφη πόλη της Κατερίνης.


Τα μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου από την πόλη μας με προορισμό την Κατερίνη, όπου τους υποδέχτηκε η κα Χριστίνα Μπακλέ, παλιό μέλος και φίλη του συλλόγου. Ακολούθησε ξενάγηση και πληροφόρηση για την ιστορία της πόλης, ενώ αργότερα ο χρόνος διατέθηκε για καφέ, φαγητό και περιπλάνηση στην εμπορική της αγορά. Το μεσημέρι οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς το 5* ξενοδοχείο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης και απόλαυσαν την υπέροχη θέα προς στη θάλασσα, τις εκσυγχρονισμένες του εγκαταστάσεις και τις πολυτελείς παροχές.


Το βράδυ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου, με τους μουσικούς Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Νίκο Ζαπάρτα (βιολί, τραγούδι), Βαγγέλη Κατσουλίδη (ούτι, τραγούδι), Δημήτρη Μπουζαμάνη (κρουστά, τραγούδι), Δημήτρη Παληογιάννη (λαούτο) και Πασχάλη Καρβουνιάρη (τρομπέτα).


Το πρωί της Κυριακής τα μέλη του συλλόγου επισκέφτηκαν την αρχαία πόλη Δίον, όπου τους υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια του Παραδοσιακού Εργαστηρίου Μετάλλου, Πηλού και Ψηφιδωτών και τους κέρασε παραδοσιακή τσουκνιδόπιτα. Έπειτα περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, στο αρχαίο θέατρο και στο αρχαιολογικό μουσείο, όπου βρίσκεται και το μοναδικό παγκοσμίως εύρημα του μουσικού οργάνου "ὕδραυλις". Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με φαγητό και καφέ στο γραφικό Λιτόχωρο.



Φωτογραφίες από την Κατερίνη και το γλέντι


Φωτογραφίες από το Δίον και το Λιτόχωρο


Βίντεο από το γλέντι







Ευχαριστούμε για το υλικό τους:
Γεωργία Καραγεωργίου
Γιώργο Κωστάκη
Κώστα Καϊντατζή
Σταυρούλα Τιλκιτζή
Σωτηρία Τσακίρη
Χριστίνα Αυγερίδου
Χρύσα Σταϊκίδου
Χρυσούλα Καραβαλάκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς Αναρτήσεις